Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
karditsain.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Ελλάδα
  • Επιχειρείν
  • Πυθία
  • Διεθνή
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Ελλάδα
  • Επιχειρείν
  • Πυθία
  • Διεθνή
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
karditsain.gr
No Result
View All Result

Μπουγάτσα και σε παγωτό ξυλάκι – Το λάθος που έγινε… πάθος

  • Newsroom
  • 9 Ιουλίου, 2023
Μπουγάτσα και σε παγωτό ξυλάκι – Το λάθος που έγινε… πάθος
ShareTweet

Η μπουγάτσα κάνει θραύση εδώ και χρόνια. Τώρα, μία παραλλαγή της – σε παγωτό ξυλάκι – έχει ξετρελάνει τους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη. Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το φύλλο, βάζει το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τοποθετεί τη γέμιση- αλμυρή ή γλυκιά, για να γίνει η μπουγάτσα.

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος, που κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για το πρωινό τους γεύμα. Όταν όμως η μπουγάτσα γίνεται …παγωτό, τότε ο τρόπος παρασκευής αλλάζει και το μόνο κοινό στοιχείο είναι η γεύση που απογειώνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Η γεύση μπουγάτσα στο παγωτό προέκυψε τυχαία για έναν Θεσσαλονικιό που διατηρεί κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της πόλης και, όπως λέει, μπορεί να είναι λίγοι οι μήνες από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ωστόσο κάνει ήδη έχει ενθουσιάσει Έλληνες και ξένους τουρίστες.

«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα –αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή “έτυχε και …πέτυχε”» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.

Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή. Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα. «Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.

Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα -μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες- τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιο μιας και τους είναι γνώριμη η γεύση.

Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι!

Source: enikos.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Η «Πυθία» αποκλειστικά στο karditsain.gr
Πυθία

Η Πυθία μασάει τα φύλλα της…και προβλέπει..!!

15 Δεκεμβρίου 2025

Τα μπλόκα καλά κρατούνε και σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι πρωτοκορυφαίοι από όλη την Ελλάδα αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση τους.. Η...

Διαβάστε Περισσότερα
Βελόπουλος: Απευθύνω έκκληση στους αγρότες, μην σας διασπάσει το Μαξίμου
Ελλάδα

Βελόπουλος: Απευθύνω έκκληση στους αγρότες, μην σας διασπάσει το Μαξίμου

13 Δεκεμβρίου 2025

Έκκληση στους αγρότες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μη διασπαστούν ενόψει του καλέσματος του πρωθυπουργού για συνάντηση τη Δευτέρα το...

Διαβάστε Περισσότερα
Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – Δείτε βίντεο
Ελλάδα

Μαρινάκης στους αγρότες: «Ναι» στον διάλογο, «όχι» στους κλειστούς δρόμους

13 Δεκεμβρίου 2025

Έκκληση στους αγρότες για διάλογο «χωρίς ταλαιπωρία της κοινωνίας», απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, από το βήμα της Βουλής κατά...

Διαβάστε Περισσότερα
«Γιορτινή μαγεία στη Λίμνη Πλαστήρα»
Διάφορα

«Γιορτινή μαγεία στη Λίμνη Πλαστήρα»

12 Δεκεμβρίου 2025

Η Λίμνη Πλαστήρα με την αυθεντική φυσική ομορφιά και την πλούσια παράδοσή της, θα σας υποδεχθεί σε γιορτές γεμάτες φως,...

Διαβάστε Περισσότερα
Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου  Το κύπελλο Ελλάδας Betsson Trophy Tour στην Καρδίτσα
Τοπικά

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου Το κύπελλο Ελλάδας Betsson Trophy Tour στην Καρδίτσα

12 Δεκεμβρίου 2025

Η στάση του Trophy Tour που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα το διήμερο 6-7/12/2025 και αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας, ορίστηκε...

Διαβάστε Περισσότερα
Η συνέπεια λόγων και έργων του Κατσή…
Τοπικά

Άρθρο-παρέμβαση του Δημάρχου Σοφάδων,
Δημοσθένη Κατσή
γεωργού & επιχειρηματία γεωπόνου

12 Δεκεμβρίου 2025

Επάγγελμα: γεωργός. Έτσι γράφει η ταυτότητά μου. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Γιατί προτού γίνω γεωπόνος, προτού γίνω επιχειρηματίας, προτού...

Διαβάστε Περισσότερα
Κώστας Τσιάρας: Στόχος μας η προστασία παραγωγών και καταναλωτών και η ενίσχυση της ποιότητας των τροφίμων
Παραπολιτικά

Η μεγάλη αδικία για τον Τσιάρα…

12 Δεκεμβρίου 2025

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης ουκ ολίγες.. Πάντοτε έδινε τον καλύτερο εαυτό δουλεύοντας σκληρά για το αποτέλεσμα.. Έτσι λοιπόν όταν...

Διαβάστε Περισσότερα
Ασπίδα προστασίας για τον πλάτανο του Λεοντίτου
Τοπικά

Ασπίδα προστασίας για τον πλάτανο του Λεοντίτου

11 Δεκεμβρίου 2025

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κοπής των προσβεβλημένων κλώνων του ιστορικού πλατάνου στην πλατεία του Λεοντίτου, στο Δήμο Αργιθέας, μετά από σχετική...

Διαβάστε Περισσότερα
Σε λειτουργία από το πρωί της Παρασκευής το «Χωριό των Χριστουγέννων» στην είσοδο του Παυσιλύπου
Τοπικά

Σε λειτουργία από το πρωί της Παρασκευής το «Χωριό των Χριστουγέννων» στην είσοδο του Παυσιλύπου

11 Δεκεμβρίου 2025

Ξεκινά την λειτουργία του από το πρωί της Παρασκευής το «Χωριό των Χριστουγέννων» στην πόλη της Καρδίτσας. Πρόκειται για μια...

Διαβάστε Περισσότερα
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 24ης ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Τοπικά

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 24ης ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

11 Δεκεμβρίου 2025

Από την Κυριακή 30-11-2025 με μπροστάρηδες τους Θεσσαλούς αγρότες και κάτω από τον συντονισμό των ομοσπονδιών τους, βλέπουμε να δίνεται...

Διαβάστε Περισσότερα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Next Post
Μέχρι τις 4 Αυγούστου 2023 επικαιροποιούνται οι καταστάσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ

Μέχρι τις 4 Αυγούστου 2023 επικαιροποιούνται οι καταστάσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Πληρώνει 17 επιδόματα σε χιλιάδες δικαιούχους (ημερομηνία)

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 10 - 14 Ιουλίου

Επιστροφή πιστωτικών υπολοίπων για εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο

Επιστροφή πιστωτικών υπολοίπων για εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο

Ο αέρας του Τσιάκου…!!!

Ο αέρας του Τσιάκου...!!!

  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Πολιτική Cookies

© 2023 Karditsain.gr

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Ελλάδα
  • Επιχειρείν
  • Πυθία
  • Διεθνή
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία

© 2023 Karditsain.gr