Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
karditsain.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Ελλάδα
  • Επιχειρείν
  • Πυθία
  • Διεθνή
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Ελλάδα
  • Επιχειρείν
  • Πυθία
  • Διεθνή
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
karditsain.gr
No Result
View All Result

Μπουγάτσα και σε παγωτό ξυλάκι – Το λάθος που έγινε… πάθος

  • Newsroom
  • 9 Ιουλίου, 2023
Μπουγάτσα και σε παγωτό ξυλάκι – Το λάθος που έγινε… πάθος
ShareTweet

Η μπουγάτσα κάνει θραύση εδώ και χρόνια. Τώρα, μία παραλλαγή της – σε παγωτό ξυλάκι – έχει ξετρελάνει τους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη. Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το φύλλο, βάζει το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τοποθετεί τη γέμιση- αλμυρή ή γλυκιά, για να γίνει η μπουγάτσα.

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος, που κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για το πρωινό τους γεύμα. Όταν όμως η μπουγάτσα γίνεται …παγωτό, τότε ο τρόπος παρασκευής αλλάζει και το μόνο κοινό στοιχείο είναι η γεύση που απογειώνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Η γεύση μπουγάτσα στο παγωτό προέκυψε τυχαία για έναν Θεσσαλονικιό που διατηρεί κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της πόλης και, όπως λέει, μπορεί να είναι λίγοι οι μήνες από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ωστόσο κάνει ήδη έχει ενθουσιάσει Έλληνες και ξένους τουρίστες.

«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα –αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή “έτυχε και …πέτυχε”» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.

Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή. Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα. «Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.

Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα -μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες- τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιο μιας και τους είναι γνώριμη η γεύση.

Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι!

Source: enikos.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Δράση Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου στο  Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας
Τοπικά

Δράση Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας

2 Ιουνίου 2025

Ο Δήμος Καρδίτσας - τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικό Φαρμακείο, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας - τμήμα...

Διαβάστε Περισσότερα
Η απόλυτη επικράτηση του Τσιάκου…
Τοπικά

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου στον Αστέρα Καρδίτσας για την άνοδο του στην Γ΄ Εθνική

2 Ιουνίου 2025

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Αστέρα Καρδίτσας που αγωνίστηκε σκληρά και πέτυχε την άνοδο της στην Γ΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου....

Διαβάστε Περισσότερα
Η Καρδίτσα μετέχει στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024
Τοπικά

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου Τρίτη 3 Ιουνίου 2025. Ποδήλατο παντού! Εκδηλώσεις από το Δήμο Καρδίτσας στην Πλατεία Πλαστήρα

2 Ιουνίου 2025

Η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου προσφέρει μια καλή αφορμή για να γιορταστεί η συνεισφορά του ποδηλάτου στο περιβάλλον, στην υγεία και...

Διαβάστε Περισσότερα
Κατάρτηση Μητρώου Ευάλωτων Πολιτών
Τοπικά

Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας για το κοινό στην Υ.ΔΟΜ Καρδίτσας

2 Ιουνίου 2025

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου η Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) Καρδίτσας  θα εξυπηρετεί  το κοινό και τους μηχανικούς από 11.00 -13.30....

Διαβάστε Περισσότερα
Ο αγρότης δίνει απαντήσεις για όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια…
Παραπολιτικά

Τέλιος θα λέτε.. και θα κλαίτε…!

2 Ιουνίου 2025

Δυο χρόνια σχεδόν πριν, όταν ξεκινούσαν οι συζητήσεις για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, που θα έδινε τη μάχη απέναντι στον...

Διαβάστε Περισσότερα
Στο gov.gr και ο δήμος Σοφάδων
Ελλάδα

Επίσημη πρεμιέρα για τον Προσωπικό Αριθμό: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ψηφιακή εποχή στην Ελλάδα

1 Ιουνίου 2025

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα ψηφιακή εποχή με την καθιέρωση του Προσωπικού Αριθμού (Π.Α.), ενός ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης...

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ελλάδα

Αυτοκτόνησε αστυνομικός στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

1 Ιουνίου 2025

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Κυριακής καθώς αυτοκτόνησε αστυνομικός στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο αστυνομικός, που ήταν 36 ετών και είχε ένα παιδί,  έβαλε τέλος...

Διαβάστε Περισσότερα
Σχεδόν 500 συλλήψεις τα τελευταία έξι χρόνια για την ανομία στα πανεπιστήμια – Καμία ενεργή κατάληψη
Ελλάδα

Σχεδόν 500 συλλήψεις τα τελευταία έξι χρόνια για την ανομία στα πανεπιστήμια – Καμία ενεργή κατάληψη

1 Ιουνίου 2025

Περισσότερες από 470 συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί και δεκάδες καταλήψεις έχουν εκκενωθεί την τελευταία εξαετία, στο πλαίσιο επιχειρήσεων της αστυνομίας για την αποκατάσταση...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 κεντρικό θέμα  της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας  με τον Πρωθυπουργό
Τοπικά

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 κεντρικό θέμα της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό

31 Μαΐου 2025

Η υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η προώθηση των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση και ο καλύτερος συντονισμός κυβέρνησης-περιφερειών...

Διαβάστε Περισσότερα
Συνεχίζεται η δωρεάν παροχή αναλύσεων εδάφους στους πληγέντες παραγωγούς
Τοπικά

Συνεχίζεται η δωρεάν παροχή αναλύσεων εδάφους στους πληγέντες παραγωγούς

31 Μαΐου 2025

Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»-Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ), συνεχίζεται...

Διαβάστε Περισσότερα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Next Post
Μέχρι τις 4 Αυγούστου 2023 επικαιροποιούνται οι καταστάσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ

Μέχρι τις 4 Αυγούστου 2023 επικαιροποιούνται οι καταστάσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Πληρώνει 17 επιδόματα σε χιλιάδες δικαιούχους (ημερομηνία)

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 10 - 14 Ιουλίου

Επιστροφή πιστωτικών υπολοίπων για εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο

Επιστροφή πιστωτικών υπολοίπων για εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο

Ο αέρας του Τσιάκου…!!!

Ο αέρας του Τσιάκου...!!!

  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Πολιτική Cookies

© 2023 Karditsain.gr

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Ελλάδα
  • Επιχειρείν
  • Πυθία
  • Διεθνή
  • Διάφορα
  • Επικοινωνία

© 2023 Karditsain.gr